Κεντρική Διοίκηση: Κονδυλάκη 13, Θεσσαλονίκη | Τηλ. 2314 00 95 85 - 6955 434 100 - 6944 700 513 (24 ώρες)

Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης

“Θαλάσσια Επιβίωση”
Αθήνα 4-5-6 Σεπτεμβρίου 2020
Συνδιοργάνωση: “Εταιρεία Θαλασσίων Δραστηριοτήτων και Θαλασσίων Επιστημονικών Ερευνών – Water Actions” και “Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων – Ο.ΔΙ.Κ”
Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξει τη γνώση σχετικά με τον σωστικό εξοπλισμό, τις βασικές αρχές της επιβίωσης και τις διαδικασίες έρευνας και διάσωσης και να παρέχει στους συμμετέχοντες την ικανότητα αλλά και την πεποίθηση ότι μπορούν να επιβιώσουν στην ανοιχτή θάλασσα ενώ ταυτόχρονα βοηθούν τα μέσα έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό και την περισυλλογή τους το συντομότερο δυνατό.
Τόπος διεξαγωγής: έδρα ΟΔΙΚ
Παρέχεται εγχειρίδιο εκπαίδευσης (student manual) 190 σελίδων.
Θεματικές Ενότητες
Νομικό (εθνικό και διεθνές) πλαίσιο έρευνας – διάσωσης
Εισαγωγή στη Θαλάσσια Επιβίωση
Ψυχολογία Επιβίωσης
Διαδικασίες Εγκατάλειψης
Μέθοδοι Επίπλευσης
Στην Ανοιχτή Θάλασσα
Απαιτήσεις Διατήρησης της Ζωής (νερό – τροφή)
Ανίχνευση Ξηράς
Πρώτες Βοήθειες για Επιζώντες στο Νερό
Σύστημα COSPAS – SARSAT
Επικοινωνία
Περισυλλογή ή Διάσωση
Σωστικά μέσα
Ασκήσεις Πράξης
Μέθοδοι επίπλευσης χωρίς σωσίβιο.
Προσαρμογή του σωσιβίου.
Είσοδος στο νερό από ύψος, φορώντας σωσίβιο.
Εφαρμογή της στάσης HELP
Εφαρμογή της στάσης huddle
Προσομοίωση κολύμβησης διαμέσου καυσίμου ή/και συντριμμιών
Προσομοίωση κολύμβησης διαμέσου φλεγόμενου καυσίμου
Επαναφορά αναποδογυρισμένης σωστικής λέμβου
Μέθοδοι επιβίβασης στη σωστική λέμβο
Ανάληψη πρώτων ενεργειών μετά την επιβίβαση
Περισυλλογή επιζώντα ναυαγού από το νερό (με και χωρίς αισθήσεις) χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της σωστικής λέμβου
Μέθοδοι εισόδου στο νερό από τη σωστική λέμβο
Διαδικασίες περισυλλογής ή διάσωσης
Προετοιμασία της σωστικής λέμβου για διάσωση από ελικόπτερο.
Πληροφορίες – Εγγραφές: 6945413954 - 6994333846
και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

20 Σχολείο Διάσωσης

Το 20o Δωρεάν Σχολείο Διάσωσης, αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, με διάρκεια επτά (7) εβδομάδων, διοργανώνει και φέτος η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Τα σχολεία ξεκινούν σε τρείς (3) πόλεις ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, και Θήβα, την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020. Τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 18:00 – 22:00 στις αίθουσες που έχουν κλεισθεί στις αντίστοιχες πόλεις για τον ανάλογο σκοπό. Επιπλέον, σε κάποια Σαββατοκύριακα, βάση προγράμματος, θα γίνονται οι πρακτικές εκπαιδεύσεις για όλους τους συμμετέχοντες.Στις θεματικές του σχολείου διάσωσης περιλαμβάνονται: α) μαθήματα ειδικών Πρώτων Βοηθειών, β) τρόποι αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι σεισμοί και οι πλημμύρες, γ) ασφαλή ναυαγοσωστική - δηλαδή την ασφάλεια και την αντιμετώπιση κινδύνων στη θάλασσα και σε ορμητικά νερά, δ) αρχές προσανατολισμού, ε) διάσωση σε ορεινό πεδίο, στ) επικοινωνίες και ζ) ανθρωπιστικές αποστολές. Το παρόν δίνει η Πυροσβεστική υπηρεσία με ενημέρωση για την δασοπροστασία και την δασοπυρόσβεση, η Πολιτική προστασία, το τμήμα σεισμολογίας του Α.Π.Θ, ειδικός ψυχολόγος κλπ. 

Όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές διασώστες αλλά και δόκιμα μέλη στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, μπορούν να συνεχίσουν την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους και μετά τα δωρεάν σχολεία, επιλέγοντας το τμήμα που προτιμούν. Κάθε τμήμα της Ο.ΔΙ.Κ. είναι στημένο και οργανωμένο, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες, στο βουνό, στο υγρό στοιχείο, σε φυσικές καταστροφές, στις πρώτες βοήθειες κλπ., ενώ η διδακτική ύλη και οι θεματικές ενότητες βασίζονται στις προδιαγραφές και τις κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που θέτουν οι διεθνείς φορείς.

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρους εκπαιδευτές της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, ιδιώτες εκπαιδευτές αλλά και κρατικούς φορείς και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να υποστηρίζουν εθελοντικά επιχειρήσεις, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και σε όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν προσφέροντας κοινωνικό έργο μαζί μας. Ειδικά τα μαθήματα που αφορούν τις Πρώτες Βοήθειες προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σε όσους τα παρακολουθούν, ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσουν, οποιαδήποτε στιγμή, τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε ανάγκη ή κινδυνεύει η ζωή του.

Στα σχολεία της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.), μπορούν να συμμετέχουν όλοι, άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου φύλου, μόρφωσης και φυσικής κατάστασης. 

Γενικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 2314 009585 ή στο 6945 413954 στο www.odik.gr ή στο Facebook πληκτρολογώντας ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (θα βρείτε 1 σελίδα και 1 ομάδα).Πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων θα πάρετε με την εγγραφή σας στην ομάδα μας. Οι εγγραφές ήδη ξεκίνησαν και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σας περιμένουμε, να γνωριστούμε….

http://www.odik.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/P2240998gk-is-584.JPGlink

http://www.odik.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/ 1gk-is-584.JPGlink

http://www.odik.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/23798248_10155320741529480_503220419_o1gk-is-584.jpglink

http://www.odik.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/IMG_6361gk-is-584.JPGlink

http://www.odik.gr/modules/mod_image_show_gk4/cache/IMG_20180725_131504gk-is-584.jpglink

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

Υποστηρικτες & Χορηγοι

Logos Rescue Training 06 ahepans digkas pkm